!-->

Zakwas z buraków przepis Jolanty Kleser | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY

Przepisy kulinarne zakwas z buraków przepis

Świąteczne przygotowania rozpocznij od przyrządzenia domowego zakwasu z buraków. Poznaj niezawodny przepis Jolanty Kleser z Pracowni SMAKU – uczestniczki II edycji programu Masterchef – i ciesz się pysznym barszczem wigilijnym!

pyszne_ święta_banner

Zakwas z buraków przepis Jolanty Kleser

Składniki na 5 l zakwasu:

zakwas z buraków przepis

Przygotowanie:

Buraki wyszoruj i pokrój w plastry. Do słoika 5 l włóż pocięte buraki. Dodaj sól i przyprawy. Zalej wodą. Dociśnij buraki do dna słoika, aby nie wystawały z wody. Na wierzch wody dodaj opcjonalnie kromkę chleba albo dodajemy kwas z ogórków lub kapusty. Przykryj od góry gazą. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 3-10 dni.

Proporcja mieszania z barszczem: na 3 litry barszczu 1 litr zakwasu.

zakwas z buraków przepis

Mamy nadzieję, że barszcz wigilijny na zakwasie z buraków według Jolanty Kleser będzie smakował Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy rodzinnych i pysznych Świąt Bożego Narodzenia!

_________________

Dowiedz się więcej o Akademii Sezonowej organizowanej w Pracowni SMAKU Jolanty Kleser – uczestniczki II edycji programu Masterchef

Kulinarne ABC

Codziennie gotowanie wydaje Ci się trudne, czasochłonne i przytłaczające?

Nie, jeśli poznacie podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku.

Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki – a tego wszystko nauczysz się właśnie podczas Akademii Sezonowej.

Po całym cyklu:

  • poznasz i pokochasz kalendarz sezonowości;
  • dowiesz się, jak wybierać świeże produkty i jak się z nimi obchodzić;
  • skompletujesz spiżarnię idealną;
  • zbilansujesz składniki odżywcze;
  • nauczysz się łączyć smaki i komponować dania;
  • zaoszczędzisz czas i pieniądze.

Bohaterowie miesiąca

Każde spotkanie skupia się na innych warzywach i owocach, królujących w danym miesiącu. W Akademii Sezonowej  bardzo mocno stawia się na lokalne warzywa i owoce, wspierając lokalnych rolników.

Podczas spotkań Akademii Sezonowej dowiesz się, jak je wybierać, jak z nimi postępować, z czym najlepiej się łączą i jak szybko wyczarować z nich podstawowe posiłki, dania do pracy i szkoły, szybkie przekąski i zdrowe desery.

Baza wiedzy, którą otrzymasz w Akademii Sezonowej, otworzy przed Tobą zupełnie nowe możliwości i sprawi, że codziennie przygotowywanie posiłków nie będzie przykrym obowiązkiem, a inspirującym wyzwaniem.

Więcej informacji na temat Akademii Sezonowej znajdziesz pod adresem www.pracowniasmaku.com.pl

zakwas z buraków przepis

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “zakwas z buraków przepis”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Jeden komentarz do “Zakwas z buraków przepis Jolanty Kleser | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *