!-->

Szarlotka sypana przepis. Najprostsza i najlepsza!

Przepisy kulinarne szarlotka sypana przepis

Jeśli zdarzyło Ci się wpisać do wyszukiwarki hasło “szarlotka sypana przepis”, ale wciąż nie udało Ci się znaleźć odpowiedniej receptury, ten wpis jest dla Ciebie! ? 

Szarlotka sypana to jedna z najlepszych i najprostszych wersji ulubionego ciasta większości Polaków. Z naszym sprawdzonym od wielu lat przepisem na pewno uda Ci się znakomicie!

szarlotka sypana przepis

Szarlotka sypana przepis

Składniki

Zamów pyszne jabłka od lokalnych rolników

Przygotowanie

Mąkę, cukier lub ksylitol i kaszę mannę i proszek do pieczenia wymieszaj i podziel na trzy równe części. Jabłka obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Podziel na dwie równe części. Blaszkę (najlepiej tortownicę) natłuść masłem. Na dno wsyp ⅓ mieszanki suchych składników. Na to wyłóż ½ jabłek i posyp równomiernie po całości 1 łyżką cynamonu. Ponownie wsyp ⅓ suchej mieszanki, na nią wyłóż resztę jabłek i kolejną łyżkę cynamonu. Całość pokryj pozostałą ⅓ suchej mieszanki. Na gotowe warstwy zetrzyj na grubych oczkach tarki masło, by pokryło całą powierzchnię ciasta. Tortownicę umieść w większej blaszce, na wypadek, gdyby sok z jabłek i topiące się masło zaczęły wyciekać. Piecz przez ok. 1 godzinę w 180°C.

 

Mamy nadzieję, że szarlotka sypana, przyrządzona według naszego przepisu, przypadnie do gustu Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy smacznego!

Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *