!-->

Opiekane śledzie w zalewie octowej przepis | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY

Przepisy kulinarne opiekane śledzie w zalewie octowej przepis

Pozostając w klimacie świątecznych ryb, chcemy zaproponować Ci nasz ponadczasowy przepis na opiekane śledzie w zalewie octowej, które uwielbiamy do tego stopnia, że na samą myśl o przygotowaniach cieknie nam ślinka. 

pyszne_ święta_banner

Opiekane śledzie w zalewie octowej przepis

Składniki:

ryba po grecku przepis

Przygotowanie:

Śledzie dokładnie opłucz i osusz na ręczniku papierowym. W głębokim talerzu przygotuj mieszankę mąki, soli i pieprzu. Opanieruj w niej śledzie i usmaż na oleju z obu stron, na złoty kolor. Cebulę pokrój w cienkie piórka, a marchewkę w cienkie talarki. Do garnka wlej 100 ml octu, 100 ml oleju, dosyp 2 łyżki ksylitolu lub cukru, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz w kulkach i pokrojoną cebulę oraz marchewkę. Zagotuj zalewę i ostudź. Na dnie każdego słoika ułóż część cebuli i marchewki, na nie usmażone śledzie, a na wierzch ponownie cebulę i marchewkę. Każdy słoik zalej zalewą, zakręć i wstaw do lodówki przynajmniej na 24h.

 

Mamy nadzieję, że opiekane śledzie w zalewie octowej przygotowane według naszego przepisu będzie smakowała Tobie i Twoim gościom. Życzymy smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “opiekane śledzie w zalewie octowej przepis”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Jeden komentarz do “Opiekane śledzie w zalewie octowej przepis | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY

  1. Grzegorz pisze:

    Jesteście pewni, że w tym przepisie nie ma błędu? Nie widzę wody, która pojawia się w innych przepisach a zalewy wychodzi straaaasznie niewiele. Nie da się nią zalać takiej ilości śledzi. Właśnie robię, glowię się czy wszystko ok i… modyfikuję, bo nic innego mi nie pozostało.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *