Grillowane szaszłyki wieprzowe – przepis
Szaszłyki wieprzowe są soczyste dzięki dodatkowi warzyw, z których podczas grillowania uwalnia się naturalny sok. To świetna propozycja na obiad prosto z rusztu!
Szaszłyki wieprzowe – przepis
Składniki:
- ½ kg polędwiczki wieprzowej
- 4 cebule
- 4 papryki (różnokolorowe)
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki papryki słodkiej
- 2 łyżki papryki ostrej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Polędwiczki wieprzowe opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Pokrój na podobnej wielkości kawałki. Cebule obierz, papryki oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój na kawałki podobnej wielkości, co mięso. W misce przygotuj marynatę z oleju, słodkiej i ostrej papryki, soli oraz pieprzu. Włóż do niej mięso i warzywa, wymieszaj i umieść w lodówce na min. 30 minut. Nadziewaj wieprzowinę na długie wykałaczki, naprzemiennie z cebulą i papryką. Grilluj ok. 20-30 minut.
Mamy nadzieję, że grillowane szaszłyki wieprzowe, przygotowane według naszego sprawdzonego przepisu będą smakowały Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy smacznego!