!-->

Domowe frytki z piekarnika – przepis z ziemniaków i z batatów

Przepisy kulinarne domowe frytki z piekarnika

Domowe frytki z piekarnika to pyszna i zdrowa przekąska dla całej rodziny lub dodatek do dań obiadowych. Koniecznie skorzystaj z naszych przepisów na frytki z ziemniaków i z batatów.

domowe frytki z piekarnika

Frytki – któż z nas ich nie lubi? Niestety, skąpane w pełnej oleju frytownicy, potrafią być prawdziwą bombą kaloryczną. Byś mógł się nimi delektować, gdy tylko zapragniesz, przedstawiamy Ci nasze 2 sprawdzone sposoby na domowe frytki z piekarnika. Są szybkie w przygotowaniu i naprawdę zdrowe. 

Domowe frytki z piekarnika – przepis na frytki z ZIEMNIAKÓW

Składniki:

Kup polskie ziemniaki od lokalnych rolników

Przygotowanie:

Ziemniaki obierz lub dokładnie wyszoruj. Pokrój na frytki i włóż do miski. Dodaj 1 łyżkę oleju oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (najlepiej, jeśli każda frytka będzie leżała osobno) i włóż na 30 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyciągnięciu frytek z piekarnika, posól je i przemieszaj.

>> Dowiedz się więcej na temat odżywczych i zdrowotnych wartości ziemniaków <<

domowe frytki z piekarnika

Domowe frytki z piekarnika – przepis na frytki z BATATÓW

Składniki:

Kup bataty ze sprawdzonego źródła

Przygotowanie:

Bataty obierz lub dokładnie wyszoruj. Pokrój na frytki i włóż do miski. Dodaj 1 łyżkę oleju oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (najlepiej, jeśli każda frytka będzie leżała osobno) i włóż na 30 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyciągnięciu frytek z piekarnika, posól je i przemieszaj.

domowe frytki z piekarnika

Mamy nadzieję, że frytki przygotowane według naszego przepisu przypadną do gustu Tobie i Twoim bliskim. Pamiętaj, że zawsze możesz poeksperymentować z przyprawami ?. Życzymy smacznego!

 

Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *