Wigilijny kompot z suszu przepis | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć aromatycznego kompotu z suszu, który zdecydowanie ułatwia trawienie świątecznych przysmaków. Poznaj nasz patent na kompot z suszu, które pokocha cała rodzina!
Wigilijny kompot z suszu przepis
Składniki:
- 250-300 g gotowej mieszanki owoców na kompot (ewentualnie 100 g suszonych jabłek, 100 g suszony gruszek, 100 g suszonych, wędzonych śliwek)
- 1 jabłko
- sok wyciśnięty z 2 pomarańczy
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
- 2 łyżki miodu
- goździki
- cynamon
Przygotowanie:
W garnku umieść owoce (jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone na ćwiartki), kilka goździków i szczyptę cynamonu. Zalej 1 litrem wody i gotuj ok. 30 min, aż owoce mocno zmiękną. Odstaw garnek z kompotem na kilka godzin, po czym przecedź go, dodaj miód i sok wyciśnięty z cytrusów, wymieszaj i przelej go do dzbanków.
Mamy nadzieję, że wigilijny kompot z suszu przygotowany według naszego przepisu będzie smakował Tobie i Twoim gościom. Życzymy smacznego!
Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “wigilijny kompot z suszu przepis”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
Autor
Lokalny Rolnik