Pasta z makreli – jak zrobić rybne smarowidło do pieczywa?
Pasta z makreli to jedno z naszych ulubionych smarowideł do pieczywa. Przyrządza się ją bardzo szybko i z niewielu składników. Smakuje dorosłym i dzieciom, a w dodatku jest o wiele zdrowsza od rybnych past, które spotkać można w marketowych lodówkach. Przyrządź ją własnoręcznie. To naprawdę proste!
Pasta z makreli przepis
Składniki:
- 1 makrela wędzona
- 250 g twarogu (najlepiej półtłustego)
- 2-4 łyżki dobrego oleju
- ¼ cebuli
- garść ulubionych oliwek bez pestek i kaparów (można pominąć)
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Mięso makreli włóż do blendera. Dodaj cebule, twaróg, olej, sól i pieprz. Zblenduj na gładko. Jeśli masz ochotę, dodaj też oliwki i kapary, i ponownie zblenduj. Możesz wymyślać też własne kombinacje smakowe, dodając suszone pomidory, zioła itp. Pastę podawaj z pieczywem.
Mamy nadzieję, że pasta z makreli przygotowana według naszego przepisu będzie często gościć w Twoim domu. Życzymy smacznego!
Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “pasta z makreli”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
Autor
Lokalny Rolnik