!-->

Mini kanapeczki z wędzonym łososiem i domowym sosem tatarskim – przepis na pyszną przekąskę

Przepisy kulinarne mini kanapeczki

Szykujesz domowe przyjęcie i szukasz inspiracji na przekąski, którymi uraczysz gości? W takim razie świetnie trafiłeś! Nasze mini kanapeczki z wędzonym łososiem i domowym sosem tatarskim będą strzałem w dziesiątkę. Poznaj nasz sprawdzony przepis!


pieczona ryba

Mini kanapeczki z wędzonym łososiem i domowym sosem tatarskim – przepis

Składniki (ilość zależna od ilości kanapeczek, które chcesz przygotować):

Przygotowanie:

Za pomocą foremki do ciastek lub szklanki wytnij z chleba okrągłe kanapeczki. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 7 min w 200°C, by zrobiły się rumiane. Wędzonego łososia pokrój w bardzo cienkie plasterki. Na 2 łyżki majonezu dodaj 2 łyżki śmietany, ¼ pokrojonej w drobną kostkę cebuli, 4 pokrojone w drobną kostkę marynowane grzyby lub pieczarki, 2 w drobną kostkę ogórki konserwowe, 1 łyżeczkę chrzanu. Dopraw solą i pieprzem. Powstały sos nałóż na grzanki. Na wierzch dodaj łososia. Możesz udekorować szczypiorkiem lub koperkiem.

 

Mamy nadzieję, że nasz mini kanapeczki z wędzonym łososiem i domowym sosem tatarskim będą prawdziwym hitem na Twoich domowych imprezach i posmakują wszystkim gościom.  Życzymy smacznego!
sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “mini kanapeczki”. czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *