Kochająca naturę wrocławianka karmi rodzinę oraz gości swojej restauracji produktami wprost od rolników i rzemieślników – historia Magdy Pytel, koordynatorki grupy zakupowej Vincent
Kim jest koordynator grupy zakupowej Lokalnego Rolnika?
Koordynator grupy zakupowej Lokalnego Rolnika to osoba prowadząca punkt odbioru, skupiający wszystkich, którzy mieszkają w okolicy i pragną jeść świadomie oraz zdrowo. Jej zadaniem jest nie tylko koordynacja odbiorów zakupów zamówionych za pośrednictwem wirtualnego targu prawdziwego jedzenia LokalnyRolnik.pl, ale również promowanie zdrowia oraz budowanie zaangażowanej społeczności, która chce odżywiać się w jak najzdrowszy sposób. Będąc koordynatorem Lokalnego Rolnika:
- masz dostęp do prawdziwego jedzenia od rolników i rzemieślników,
- poznajesz ludzi ze swojego sąsiedztwa, którzy kierują się w życiu podobnymi wartościami,
- zarabiasz dodatkowe środki na zdrowe zakupy lub finansowanie swoich marzeń.
Poznaj historię Magdy Pytel, która prowadzi grupę zakupową Vincent i zainspiruj się do działania na rzecz swojego zdrowia, zdrowia najbliższych, lokalnej społeczności i polskiej gospodarki.
Dołącz do nas, jako koordynator
Opowiedz coś o sobie. Czym się zajmujesz?
Nazywam się Magdalena Pytel i jestem rodowitą wrocławianką. Jestem mamą 12-latka i od ponad 20 lat prowadzę własną działalność gospodarczą, której jedną z gałęzi jest działalność gastronomiczna – Restauracja Vincent, istniejąca od 2000 r. Dzięki mieszkaniu na obrzeżach Wrocławia, w sąsiedztwie przepięknego lasu, mogę wpajać mojemu synowi to, co ja wyniosłam z domu – poszanowanie do natury, obcowanie z nią. Każdą wolną chwilę spędzamy w jej otoczeniu. Od ponad 3 lat jestem także koordynatorką grupy zakupowej Lokalnego Rolnika Vincent, mieszczącej się w mojej restauracji.
Na zdjęciu Magda Pytel, koordynatorka grupy zakupowej Vincent
Opowiedz coś o swojej przygodzie z Lokalnym Rolnikiem. Dlaczego dołączyłaś?
Lokalnego Rolnika poznałam przez przypadek, na początku 2016 r. Dzięki temu, iż od zawsze w moim domu zwracaliśmy uwagę na to, co mamy w lodówce, a także w restauracji pilnowałam, by produkty stosowane przez kucharzy do wytwarzania dań były najwyższej jakości, pozbawione chemii i niezdrowych składników, idea Lokalnego Rolnika była spójna z tym, co propaguję w domu i w restauracji. Więc wszystkie te trzy rzeczy – dom/rodzina, restauracja i LokalnyRolnik.pl – wspaniale się dopełniły. Wielu dostawców portalu jest moimi dostawcami. Więc nasi goście w Vincencie mogą mieć jeszcze większą pewność, że nie tylko w domu mogą cieszyć się zdrową żywności, ale i w Vincencie zjedzą zdrowo i smacznie.
Opowiedz historię związaną z Lokalnym Rolnikiem, która najbardziej zapadła Ci w pamięć
Trudno mi przytoczyć jedną historię związaną z Lokalnym Rolnikiem. Przez te ponad 3 lata z wieloma grupowiczami się zaprzyjaźniłam. Wymieniamy się przepisami na bazie produktów z portalu, dzielimy się opiniami na temat produktów, doradzamy. Jedną z grupowiczek jest także pani dietetyk, która – jako receptę – pacjentom rozdaje ulotki z linkiem do mojej grupy zakupowej.
Na zdjęciu zakupy z Lokalnego Rolnika czekające na odbiór w Vincencie
Na zdjęciu zakupy z Lokalnego Rolnika czekające na odbiór w Vincencie
Opowiedz, dlaczego warto być grupowiczem w Twoim punkcie odbioru
Zakupy na portalu są wygodne i proste. Możemy przez tydzień zapełniać koszyk ulubionymi produktami lub tymi, które właśnie nam się skończyły, by finalnie opłacić zamówienie w odpowiednim dniu – poniedziałek/wtorek. Na naszym wirtualnym targu, jest już ponad 1550 różnych produktów. Oferta jest bardzo szeroka, od produktów EKO certyfikatem, przez wegańskie, aż po te od lokalnych, małych wytwórni. Także produkty naszej restauracji zostały docenione przez Lokalnego Rolnika i cieszą się coraz większym powodzeniem wśród wrocławskich grupowiczów.
Każdy czwartek jest w Vincencie pod hasłem Lokalnego Rolnika. Często dostawa zamówień dla grupowiczów jest u nas już o godz. 12.00, kiedy otwieramy restaurację. Wielu grupowiczów wie, jak pracujmy, więc w przerwie w pracy zadzwonią lub przychodzą zapytać, czy mogą wcześniej odebrać zamówienia. Często przed godziną 17.00, gdy dopiero powinny zaczynać się odbiory Rolnikowe, większość zamówień jest już odebrana przez naszych grupowiczów. Mamy także grupowiczów, którzy odbierają dużo później swoje zamówienia niż o godz. 19.00, ponieważ wiedzą, że restauracja pracuje dłużej. W naszej grupie, co jakiś czas, organizuję mniejsze lub większe degustacje produktów dostępnych na portalu.
Moi grupowicze doceniają to, iż dostawcy mają tylko 2 dni na przygotowanie i dostarczenie swoich produktów do wrocławskiego magazynu, bo wiedzą, iż dostaną świeżą, najwyższej jakości żywność.
Często w dzień targowy – czyli czwartek – moi vincentowi grupowicze siadają wspólnie przy kawie czy herbacie i uskuteczniają grupowe dyskusje, wymieniając się przepisami, opiniami.
Zapraszamy serdecznie na portal ze zdrową żywnością LokalnyRolnik.pl i po odbiór zamówionych produktów do Restauracji Vincent, przy ul. Ruskiej 39 we Wrocławiu. Do zobaczenia w Vincencie 😉
Na zdjęciu degustacja produktów z Lokalnego Rolnika zorganizowana w Vincencie przez Magdę
Na zdjęciu degustacja produktów z Lokalnego Rolnika zorganizowana w Vincencie przez Magdę
Jak zostać koordynatorem grupy zakupowej LokalnyRolnik.pl?
Jeśli tak, jak Magda, chcesz dołączyć do nas w roli koordynatora grupy zakupowej z odbiorem zakupów z Lokalnego Rolnika, zarejestruj się, korzystając z tego formularza i promuj zdrowie. Dzięki temu zyskasz nie tylko dostęp do prawdziwego jedzenia od rolników, rzemieślników i drobnych wytwórców, ale też nawiążesz nowe znajomości z ludźmi ze swojej okolicy, będziesz wspierać polskie rolnictwo oraz zarobisz dodatkowe środki finansowe. Skontaktujemy się z Tobą, by ustalić szczegóły. Wierzymy, że razem jesteśmy w stanie zdziałać wiele dobrego!
Zostań koordynatorem grupy zakupowej