!-->

Jak zrobić rosół idealny? W wydaniu z mięsem i bez mięsa

Przepisy kulinarne jak zrobić rosół

Zastanawiasz się, jak zrobić rosół, w którym nie sposób się nie zakochać? Podstawę wszystkich zup (i nie tylko!), którą możesz zawekować lub zamrozić i wykorzystywać podczas gotowania, by zaoszczędzić czas. Aromatyczny, rozgrzewający, pyszny i zdrowy! W dwóch wydaniach: mięsnym i bezmięsnym. My wiemy i chętnie podzielimy się tą wiedzą ?. 

zupa cebulowa przepis

Jak zrobić rosół na mięsie? Przepis

Składniki:

>> Poznaj sprawdzony przepis na domowe maggi – pastę lubczykową <<

Przygotowanie:

Przygotuj duży garnek z ok. 7 litrami zimnej wody. Włóż do niego umyte mięso. Gotuj ok. 45 min. na średnim ogniu, co jakiś czas zbierając powstającą szumowinę. Warzywa obierz lub dokładnie wyszoruj (również cebula może zostać w łupinie, jeśli dobrze ją umyjesz), kapustę włoską podziel na ćwiartki, korzeń selera przekrój na pół. Całe cebule opal nad kuchenką gazową lub specjalnym palnikiem, ewentualnie podpiecz na złoto w piekarniku. Do gotującego się mięsa dodaj przygotowane warzywa, obrany, rozgnieciony nożem czosnek i przyprawy, a także cały pęczek natki pietruszki i lubczyku (jeśli go używasz). Zmniejsz ogień na najmniejszy i gotuj rosół przynajmniej 3 godziny. Na koniec ewentualnie dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z makaronem, lanymi kluskami lub zawekuj albo zamroź i używaj, jako bazy do innych potraw (zup, sosów itd.).

jak zrobić rosół

Jak zrobić rosół wege? Przepis

Składniki:

śniadania na ciepło przepisy

Przygotowanie:

Przygotuj duży garnek z ok. 7 litrami zimnej wody. Warzywa (za wyjątkiem pomidora, którego należy dodać w całości, ze skórką) obierz lub dokładnie wyszoruj (również cebula może zostać w łupinie, jeśli dobrze ją umyjesz), kapustę włoską podziel na ćwiartki, korzeń selera przekrój na pół. Całe cebule opal nad kuchenką gazową lub specjalnym palnikiem, ewentualnie podpiecz na złoto w piekarniku. Do zimnej wody dodaj przygotowane warzywa, obrany, rozgnieciony nożem czosnek, umytego pomidora i przyprawy, sos sojowy, olej, a także cały pęczek natki pietruszki i lubczyku (jeśli go używasz). Zmniejsz ogień na najmniejszy i gotuj rosół przynajmniej 3 godziny. Na koniec ewentualnie dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z makaronem lub zawekuj albo zamroź i używaj, jako bazy do innych potraw (zup, sosów itd.).

jak zrobić rosół
Mamy nadzieję, że dzięki naszym przepisom już zawsze będzie wychodził Ci rosół idealny. Trzymamy kciuki i życzymy smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “jak zrobić rosół”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Jeden komentarz do “Jak zrobić rosół idealny? W wydaniu z mięsem i bez mięsa

  1. Kasia pisze:

    Wspaniałe i kreatywne przepisy , dziękuję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *