Grillowane skrzydełka z kurczaka – przepis
Grillowane skrzydełka z kurczaka w pikantnym wydaniu to świetny sposób na wykorzystanie tej części drobiu, która w większości domów używana jest tylko do przygotowania bulionu. Smakują naprawdę wybornie!
Grillowane skrzydełka z kurczaka – przepis
Składniki:
- 6 skrzydełek z kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka przecieru pomidorowego lub keczupu
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
- 1 łyżka mielonej ostrej papryki
- 1 łyżka mielonej wędzonej papryki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Skrzydełka z kurczaka opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Do miski wlej olej, wsyp ostrą, słodką i wędzoną paprykę, dodaj przecier pomidorowy (lub keczup) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj na jednolitą marynatę. Zanurz w niej skrzydełka i włóż do lodówki przynajmniej na 30 min. Grilluj ok. 10-20 minut.
Mamy nadzieję, że grillowane skrzydełka z kurczaka, przygotowane według naszego sprawdzonego przepisu będą smakowały Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy smacznego!