!-->

Sałatka obiadowa z soczewicą i pieczarkami – przepis

Przepisy kulinarne sałatka obiadowa

Sałatka obiadowa z soczewicą, pieczarkami, rukolą i pomidorkami jest nie tylko bardzo smaczna, ale też na długo syci, jednocześnie dając poczucie lekkości w żołądku. Jeśli nie przepadasz za soczewicą, możesz ją zastąpić kaszą gryczaną, która równie dobrze pasuje do pozostałych składników.

sałatka obiadowa

Sałatka obiadowa z soczewicą i pieczarkami  – przepis

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki umyj, osusz i pokrój na ćwiartki. Wrzuć na suchą patelnię i posól. Poczekaj, aż odparuje z nich woda i lekko się podsmażą, a następnie dodaj do nich masło i przeciśnięty przez praskę czosnek, z których po ok. 2 minutach utworzy się pyszny sos. W talerzu lub misce umieść ugotowaną soczewicę albo kaszę gryczaną. Dodaj usmażone pieczarki wraz z maślano-czosnkowym sosem, pokrojone na połówki pomidorki i liście rukoli. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i wymieszaj całość.

 

Mamy nadzieję, że ta sałatka obiadowa z soczewicą i pieczarkami będzie często gościć na Twoim talerzu. Życzymy smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “sałatka obiadowa”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *