Zielony koktajl owocowo-warzywny – przepis
Koktajl owocowo-warzywny według naszego przepisu jest cudownie aksamitny i na tyle słodki, by ciężko było zorientować się, że z warzywami ma cokolwiek wspólnego. Jedyne, co go zdradza to zielony kolor. Jeśli szukasz sposobu na wręcz niezauważalne przemycenie warzyw w swojej diecie lub diecie swoich najbliższych, ten koktajl okaże się strzałem w dziesiątkę.
Zielony koktajl owocowo-warzywny – przepis
Składniki:
- 1 garść szpinaku
- 1 garść jarmużu
- 2 banany
- 1 szklanka truskawek lub borówek
- 1 łyżeczka miodu
- 1 szklanka wody
Przygotowanie:
Szpinak, jarmuż i borówki lub truskawki opłucz pod bieżącą wodą. Jeśli używasz truskawek, dodatkowo usuń z nich szypułki. Owoce i warzywa umieść w naczyniu blendera kielichowego lub w wysokim naczyniu, jeśli używasz blendera ręcznego. Dodaj obrane banany, miód i wodę. Zblenduj na gładko.
Mamy nadzieję, że sycący, zielony koktajl owocowo-warzywny – przepis według naszego przepisu będzie smakował Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy smacznego!