!-->

Żeberka w miodzie przepis – pyszny obiad z piekarnika

Przepisy kulinarne żeberka w miodzie przepis

Żeberka w miodzie to prawdziwa uczta dla każdego fana mięsa. Dzięki pieczeniu pod przykryciem, mięso jest soczyste i idealnie odchodzi od kości, a miodowa glazura doskonale uzupełnia jego smak i tworzy smaczną skórkę.

miód_banner

Żeberka w miodzie przepis

Składniki: 

żeberka w miodzie przepis

Przygotowanie:

Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze części. W misce wymieszaj składniki marynaty: miód, olej (lub roztopiony smalec), przyprawy i pokrojone w półtalarki cebulę. Do powstałej marynaty dodaj żeberka i dokładnie pokryj je mieszaniną. Szczelnie zamknij naczynie i włóż do lodówki na min. 1 godzinę. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Żeberka z marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego i nakryj. Piecz ok. 1 godziny. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.

Smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “żeberka w miodzie przepis”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!

 

Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *