Masarnia Smakosz – polskie mięso idealne (nie tylko) na grilla
Podstawą pysznego grillowania w tradycyjnym wydaniu, jest najwyższej jakości mięso. Krakowska Masarnia Smakosz to rodzinna firma, która od prawie 30 lat cieszy podniebienia fanów dobrego mięsa. Zapraszamy do zapoznania się z historią firmy, którą opowiadają sami właściciele Masarni Smakosz.
Wirtualny targ pełen nieprzypadkowych wytwórców naturalnej żywności
Wytwórcy obecni na wirtualnym targu prawdziwego jedzenia LokalnyRolnik.pl wybierani są w nieprzypadkowy sposób. Muszą spełnić szereg warunków związane m.in. z czystą etykietą produktów, dobrostanem zwierząt hodowlanych, naturalnymi sposobami uprawiania warzyw i owoców. Dzieje się tak dlatego, ponieważ chcemy mieć pewność, że to, co oferowane jest na naszym targu cechuje się najwyższą jakością, jest świeże, naturalne i zdrowe. Odwiedzamy naszych dostawców, by poznać ich codzienną pracę “od kuchni”, zaprzyjaźnić się z nimi i sprawdzić, jak wygląda proces produkcji jedzenia, które trafia później na Wasze i nasze stoły. Nie inaczej sprawa ma się w przypadku Masarni Smakosz, mieszczącej się w Krakowie, specjalizującej się w sprzedaży mięsa surowego oraz pieczonego mięsa, o której w dalszej części opowiadają Państwo Paweł i Wiktoria Kitner – właściciele Masarni Smakosz.
Poznaj historie innych wytwórców Lokalnego Rolnika
Rodzinna firma, dla której liczy się to, co naturalne
“Jesteśmy rodzinną firmą działającą z powodzeniem od 1990 roku. Masarnia Smakosz znajduje się na placu Imbramowskim 16, w Krakowie. Wszystkie produkty, które oferujemy są mięsem pochodzenia polskiego. Specjalizujemy się w sprzedaży mięsa surowego, a w 2000 roku wprowadziliśmy do asortymentu również wypieki, które sami wytwarzamy w naszej firmie ze wspomnianego już mięsa. Używamy tylko naturalnych składników takich jak: sól, pieprz, zioła, papryka słodka. W najbliższym czasie planujemy również rozwinąć nasze menu o wołowinę dojrzewającą.
W asortymencie naszej masarni można znaleźć wszystkie elementy z:
- mięsa wieprzowego kategorii “S”,
- mięsa wołowego pochodzącego od polskich młodych byczków,
- mięsa cielęcego,
- drobiu: kaczki, kurczaka, indyka,
a także – pieczone w domowy sposób – wędliny prosto z pieca.
Nasze mięso jest mięsem najwyższej jakości, bo wierzymy, że profesjonalizm się obroni oraz że zawsze znajdą się osoby, którym również na tym zależy. Firma prosperuje od wielu lat, co oznacza, że nasz zamysł jest słuszny. W cenie mięsa znajduje się dojazd, metkowanie oraz pakowanie próżniowe, które pozwala zachować sterylność oraz świeżość, aż do momentu podania.” – opowiadają Państwo Paweł i Wiktoria Kitner.
Jakie produkty z Masarni Smakosz kupisz na LokalnyRolnik.pl?
Na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia kupisz m.in. poniższe produkty z Masarni Smakosz:
- antrykot cielęcy z kością,
- antrykot wołowy z kością,
- boczek pieczony,
- boczek wieprzowy bez kości i bez skóry,
- chleb “Smakosza”,
- filet z indyka,
- filet z kaczki,
- filet z kurczaka,
- gicz cielęca z kością (ossobuco),
- golonko wieprzowe,
- golonko z indyka,
- gulasz wieprzowy – kostka,
- gulasz wołowy,
- gulasz wołowy – kostka,
- kaczka – tuszka,
- karczek cielęcy,
- karczek grillowy,
- karczek wieprzowy,
- karczek wieprzowy pieczony,
- kaszanka grillowa “Smakosza”,
- kiełbasa wiejska,
- kotlet cielęcy,
- kotlet cielęcy z kością krojony,
- łata wołowa,
- łopatka cielęca bez kości,
- łopatka wieprzowa bez kości,
- mięso wieprzowe z łopatki (rozdrobnione),
- mięso z łopatki i karku wołowego (rozdrobnione),
- mostek cielęcy z kością,
- noga z kaczki,
- noga z kurczaka,
- nogi wieprzowe,
- pieczeń cielęca,
- podgardle wieprzowe,
- polędwiczka wieprzowa,
- pręga cielęca,
- pręga wołowa,
- rolada boczkowa bez kości,
- rolada cielęca bez kości,
- rostbef wołowy z kością,
- schab wieprzowy bez kości,
- schab wieprzowy pieczony,
- schab wieprzowy z kością,
- schab z kością krojony,
- skrzydełko z kurczaka,
- skrzydło z indyka,
- słonina,
- stek wołowy,
- stek ze schabu wieprzowy,
- stek z karczku wieprzowy,
- stek z szynki wieprzowy,
- szaszłyki wieprzowe,
- szponder wołowy z kością,
- szynka wieprzowa bez kości,
- udziec wołowy (pieczeń wołowa),
- udziec z indyka bez kości,
- wątroba wieprzowa,
- żeberko wieprzowe,
- zestaw grillowy “Smakosza”.
Kup polskie mięso najwyższej jakości z małych gospodarstw
Zostań dostawcą na LokalnyRolnik.pl
Jeśli tak samo, jak Masarnia Smakosz, chciałbyś dołączyć do dostawców Lokalnego Rolnika i razem z nami szerzyć dobre praktyki na temat świadomego oraz zdrowego żywienia, już niebawem Twoje produkty mogą zagościć na talerzach osób spragnionych naturalnych, prawdziwych smaków, bez dodatku chemii i wspomagaczy. Wypełnij formularz kontaktowy. Skontaktujemy się z Tobą w sprawie szczegółów naszej współpracy. Wspólnie możemy zrobić wiele dobrego!
Dołącz do nas, jako dostawca Lokalnego Rolnika