Kultowe Zdrowe – długodojrzewające zakwasy sekretem najlepszego pieczywa
Niezwykłe pieczywo na bazie długodojrzewających zakwasów bezglutenowych powstaje w manufakturze Kultowe Zdrowe, o której dziś chcemy Ci opowiedzieć.
Wirtualny targ pełen nieprzypadkowych wytwórców naturalnej żywności
Wytwórcy obecni na wirtualnym targu prawdziwego jedzenia LokalnyRolnik.pl wybierani są w nieprzypadkowy sposób. Muszą spełnić szereg warunków związane m.in. z czystą etykietą produktów, dobrostanem zwierząt hodowlanych, naturalnymi sposobami uprawiania warzyw i owoców. Dzieje się tak dlatego, ponieważ chcemy mieć pewność, że to, co oferowane jest na naszym targu cechuje się najwyższą jakością, jest świeże, naturalne i zdrowe. Odwiedzamy naszych dostawców, by poznać ich codzienną pracę “od kuchni”, zaprzyjaźnić się z nimi i sprawdzić, jak wygląda proces produkcji jedzenia, które trafia później na Wasze i nasze stoły. Nie inaczej sprawa ma się w przypadku Kultowe Zdrowe – warszawskiej manufaktury słynącej z pieczywa bezglutenowego, produkowanego na zakwasach długodojrzewających oraz zdrowych słodkości, o której chcemy Wam dziś opowiedzieć.
Poznaj historie innych wytwórców
Bezglutenowe pieczywo i słodkości bez konserwantów, bez chemicznych dodatków, bez polepszaczy
Warszawska manufaktura Kultowe Zdrowe słynie z unikatowego pieczywa, produkowanego na bazie długodojrzewających zakwasów bezglutenowych, które zapewniają gotowym wypiekom niepowtarzalny smak i niezwykle długi okres świeżości. Kultowe Zdrowe udowadnia, że można tworzyć zdrowe i smaczne wyroby bezglutenowe nie używając do tego chemicznych dodatków i polepszaczy, a bazując wyłącznie na naturalnych składnikach, najwyższej jakości. Oprócz tego, przygotowuje wyborne ciasta i ciasteczka bezglutenowe, również takie bez dodatku cukru i odpowiednie dla wegan.
W ofercie Kultowe Zdrowe dostępnej na Lokalnym Rolniku znaleźć można pieczywo i słodkości, m.in.:
- chleb bezglutenowy na zakwasie gryczanym z czarnuszką,
- chleb bezglutenowy na zakwasie kukurydzianym ze śliwką,
- chleb bezglutenowy na zakwasie kukurydzianym z figą,
- chleb bezglutenowy na zakwasie kukurydzianym z suszonymi pomidorami,
- chleb bezglutenowy na zakwasie z sorgo,
- wegańskie ciasto bezglutenowe,
- bezglutenowe pączki niesmażone,
- Samo Ziarno – chleb bezglutenowy bez mąki.
Zostań dostawcą na LokalnyRolnik.pl
Jeśli tak samo, jak Kultowe Zdrowe, chciałbyś dołączyć do dostawców Lokalnego Rolnika i razem z nami szerzyć dobre praktyki na temat świadomego oraz zdrowego żywienia, już niebawem Twoje produkty mogą zagościć na talerzach osób spragnionych naturalnych, prawdziwych smaków, bez dodatku chemii i wspomagaczy. Wypełnij formularz kontaktowy. Skontaktujemy się z Tobą w sprawie szczegółów naszej współpracy. Wspólnie możemy zrobić wiele dobrego!