!-->

Kapusta z grochem przepis | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY

Przepisy kulinarne kapusta z grochem przepis

Kapusta z grochem to tradycyjne danie wigilijne, które gości na wielu świątecznych stołach w naszym kraju. Dodatek sporej szczypty kminku sprawia, że potrawa nie jest ciężka dla żołądka. Poznaj nasz sprawdzony przepis i zaskocz najbliższych pyszną kapustą z grochem, która smakuje rewelacyjnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. 

pyszne_ święta_banner

Kapusta z grochem przepis

Składniki:

bigos przepis

Przygotowanie:

Groch zalej wodą i odstaw do namoczenia na całą noc. Odlej wodę, zalej świeżą i gotuj groch do miękkości. Odcedź i przełóż do miski. Kapustę przepłucz pod bieżącą wodą, odciśnij, przełóż do garnka. Dodaj kilka ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych. Gotuj do miękkości i odcedź (wyciągnij przyprawy). Pokrój ją drobno i przełóż do miski z grochem. Obrane cebule pokrój w kostkę i zeszklij na maśle (lub oleju) z pokaźną szczyptą majeranku, kminku, soli i pieprzu. Wraz z tłuszczem i przyprawami przełóż ją do grochu i kapusty. Wymieszaj. Jeśli trzeba, ponownie dopraw. 

 

Mamy nadzieję, że kapusta z grochem przygotowana według naszego przepisu będzie smakowała Tobie i Twoim gościom. Życzymy smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “kapusta z grochem przepis”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *